Veranderende wereld bepaalt kleur van ons interieur

Grijzige tinten of felle kleuren zijn populairst in 2017 volgens MATHYS®

Veranderingen in de wereld hebben een directe invloed op onze interieurkeuze en dat merk je dit jaar meer dan ooit. Dat weet kleurexperte Mieke Cops. Geïnspireerd op deze maatschappelijke tendenzen komt ze voor verfspecialist MATHYS® met de kleurencollectie Trustworthy die enerzijds grijpt naar grijzige tinten die linken naar de natuur en anderzijds focust op felle kleuren die buiten de lijnen kleuren.

Mieke Cops: "Terwijl het buiten woelt van politieke verdeeldheid, terroristische aanslagen en ongelijkheid versterkt ons vertrouwen dat we zelf een verschil kunnen maken. Dat uit zich in ons interieur waarmee we een wereld creëren die wij graag zien.

Groen, taupe en blauw brengen concentratie terug

Wie door alle veranderingen verlangt naar rust en een "less-is-more"-mentaliteit, is gebaat bij het Serenity-keurenpalet. Het erkent de nood om het multitasken in te ruilen voor concentratie. Denk hierbij aan kleuren die linken naar de natuur en elk een grijze ondertoon hebben. Donkere tinten en pastels worden gemixt en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.

"Het kleurenpalet zorgt voor de nodige kalmte en sereniteit in een wereld waar politieke manoeuvres, fake stories en strakke timings de toon bepalen. De kleuren passen bij gerecycleerde en/of natuurlijke materialen zoals hout, metaal of leer. In combinatie met felgekleurde meubels leven de grijzige muren op en krijgt de ruimte meer energie", aldus Mieke.

Felle kleuren zorgen voor radicale vernieuwing

Aanhangers van verandering gooien oude concepten overboord en kleuren buiten de lijntjes. Letterlijk. Door zichzelf en de omgeving opnieuw te definiëren, vinden ze andere manieren van leven én van het inrichten van de woning. Dat is wat het Infity-kleurenpalet symboliseert. Het laat toe om de norm tegen te spreken met felle, luxueuze tinten: vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood en limoengroen spannen de kroon.

“Zolang het uitgesproken is met veel creativiteit en kracht, kan je volgens het Infinity-principe niets fout doen. Het palet zal vooral jonge mensen bekoren, want die snakker ernaar een eigen stijl te ontwikkelen en zichtbaar te zijn. Ik verwacht energieke, contrasterende kleuren op plaatsen waar je echt het niet verwacht”, aldus Mieke.