Wereld Bespaardag: 5 tips om dankzij verf te besparen

Wereld Bespaardag: 5 tips om dankzij verf te besparen

Je energieverbruik verminderen met een likje verf? Of besparen bij je schilderwerken? Op 31 oktober is het Wereld Bespaardag, een goed moment om even stil te staan over hoe je slim met je geld kunt omgaan - ook bij schilderwerken. Speciaal daarvoor doet MATHYS® 6 lifehacks uit de doeken.

 1. Meer energie door likje verf
  Een eenvoudige besparingsmethode die vaak over het hoofd wordt gezien is het verven van roestige verwarmingsbuizen. Die geven tot 10% minder warmte af dan een egaal geverfde leiding. Door ze te verven wordt de warmteafgifte hoger en de verwarmingsinstallatie rendabeler. Kies een product met anti-roest en waterdichte bescherming, zoals Noxyde®.
   
 2. Winterschilders
  Tijdens de wintermaanden krijgen schilders minder opdrachten en dus zijn hun offertes die periode een stuk voordeliger. Schakel je een winterschilder in? Dan profiteer je van extra kortingen, zowel voor werken aan de binnenkant en buitenkant van je woning of pand. De winterperiode loopt vanaf de derde week van november tot de derde week van maart.
   
 3. Afwasbare muren
  Tijd voor een nieuwe verfbeurt van je vuile binnenmuren? Een afwasbare muurverf die vuil én vocht afstoot, zorgt voor een kleurtje op de wand dat jaren meegaat. Saus, fluostift, hondenpoten, stof, modder... Je veegt het zo van de muur zonder die te beschadigen. De decoratieve verf Paracem® Deco Ultra, bijvoorbeeld, houdt je muur in zijn originele staat zonder donkere of glanzende vegen die na het poetsen achterblijven.
   
 4. Nieuwe oude meubels
  Afgedankte stoelen, kasten of tafels recycleren is een goedkope en unieke manier om je interieur in te richten. Met een likje verf en beetje creativiteit krijgen ze een tweede leven dat minder kost dan een nieuwe set uit de winkel. De stijltip van het moment? Werken met krijtverf voor een vintage, matte en elegante touch.
   
 5. Jarenlang dezelfde verfborstel
  Eenzelfde verfborstel zonder problemen steeds opnieuw gebruiken? Met een goede schoonmaak koop je nooit meer nieuwe kwasten. Brush Cleaner® is geschikt voor het reinigen van bijna elke verf én recycleerbaar voor je toekomstige klussen. Zo worden kosten aan nieuwe verfborstels én producten eenvoudig overbodig.
   

NOOT VOOR DE REDACTIE - NIET VOOR PUBLICATIE

MATHYS®, MEER DAN 165 JAAR DE EUROPESE SPECIALIST IN DECORATIEVE VERVEN

MATHYS®, opgericht in 1845, is uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler in verven en waterdichtingsproducten. De verven en coatings lenen zich perfect voor binnenmuren en plafonds, buitenmuren, daken, vloeren, hout en metaal.

Het bedrijf stelt 130 mensen tewerk op de industriële productie-eenheid in het Limburgse Zelem. In 1999 smelt MATHYS® samen met de Europese organisatie Rust-Oleum®, specialist in industriële verven en coatings voor bescherming en onderhoud. Alle kennis, knowhow en ervaring samen creëert nog meer mogelijkheden en levert nieuwe oplossingen en trendsettende innovaties op.

Rust-Oleum® en MATHYS® maken deel uit van de holding RPM®, wereldleider op het vlak van verfcoatings voor industriële en particuliere toepassingen. RPM® Group telt meer dan 13.000 werknemers, in 116 vestigingen in 26 landen, en is actief in 170 landen. In 2015 boekte de groep een omzet van 4,6 miljard dollar.

MEER INFORMATIE

MATHYS®
Peggy Goossens
Marketing Manager DBG
Tél. +32 13 460 206
p.goossens@ro-m.com

RCA PR
Sigrid Vanspauwen
Tél. +32 11 590 595
sigrid.vanspauwen@rca.be